DONATIPRO KİRİŞ 2.1 YENİ METRAJ KOMUTLARI

Merhaba sevgili okurlar,

DonatıPro Kiriş 2.1 sürümünde metraj motoruna çok önemli değişiklikler yaptığımızı belirtmiştik. Hatta Kiriş 2.1 için metraj kullanım kitapçığı da yayımlamıştık. Bu günkü yayınımızda metraj motorumuza eklenen yeni komutlardan bahsedeceğiz. Bu komutları kullanarak, şu anda piyasada mevcut olan metraj çözümlerinden çok daha profesyonel metraj sonuçları elde edebilirsiniz.

MET_POZSIL

Seçilen nesnenin varsa poz değerini siler ve yeniden pozlanabilir hale getirir. Bu komut mevcut "revizyon_no" değişkeninden bağımsız çalışır. Seçtiğiniz nesne hangi revizyon numarasında olursa olsun, sadece nesnenin poz değerini siler, mevcut revizyon_no değerini değiştirmez.

MET_POZRST

Bu komut, o anda güncel olan revizyon numarasına sahip poz etiketlerinin hepsinin poz değerlerini boşaltır. Komutun amacaı, yeniden pozlandırma yapmak için poz değerlerini boşaltmaktır. Komut revizyon_no değişkenine dokunmaz.

MET_REVRST

Bu komut paftadaki tüm poz etiketlerini, revizyon_no değişkenine bakmaksızın sıfırlar. Ayrıca ayarlanmış revizyon_no değerini "0" yapar ve tüm poz etiketlerinin revizyon_no paramtresini "0"'a getirir. Komutu kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Eğer çizim şantiyeye gittiyse, bu komutu kullandığınızda artık şantiyedeki poz numaraları ile sizin çiziminizdeki poz numaraları uyuşmayacaktır. Bu nedenle MET_REVRST komutunu çizim şantiyeye gitmediyse kullanın.

MET_REVREN

Bu komut, mevcut revizyondaki tüm etiketleri yeniden numaralandırır. Eğer çizim bitmeden ara metraj ya da başka sebeplerle poz değerleri verdiyseniz ve çizim sonunda yeniden numaralandırma yapmak istiyorsanız bu komutu kullanınız.

MET_HEPREN

Bu komut hangi revizyon numarasına sahip olursa olsun, çizimdeki tüm etiketleri yeniden numaralandıracaktır. Komut kullanırken, şantiyeye gitmiş çizimlerde lütfen dikkatli olunuz.

MET_SONPOZ

Bu komut çizimdeki en büyük poz numarasını gösterir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

Donatıpro 7 Çıktı!