SIRA DIŞI KİRİŞLERİN DONATIPRO İLE ÇİZİLMESİ

Merhaba sevgili kullanıcılar,

Bazı projelerde kirişler oldukça sıradışı olabiliyor. Çok büyük genişlik ve yükseklik değerleri, standart demir boyunu geçecek ölçekte kiriş açıklıkları ve değişken kiriş kesitleri detay resimlerini çizerken bizleri zorlayan faktörlerin başında geliyor.

Biz DonatıPro Kiriş modülünü geliştirirken hep siz değerli müşterilerimizle birlikte çalıştığımız için sıradışı durumlara karşı çözümleri de yazılımın içine koyduk. Bu sayede sadece genel amaçlı değil, sizleri asıl oyalayan zor durumları da kolaylaştıracak çözümler sunduğumuzu düşünüyoruz.

Çok değerli dostlarımızın tavsiyesi ile Kiriş modülümüzü satın alan bir ofiste karşılaştığımız projede kiriş kesitleri 100x83 cm ve aks açıklıkları 1200 cm idi. Yani kesitte 3 adet etriye, 2 sıra gövde demiri, boyda ise tam boy demir uzunluğunu geçen demirler çıkıyordu.

Şekil.1 Tam boyu geçen demirler gri ve ünlem işaretli

DonatıPro kiriş modülü tam boyu geçen demirleri gri yapar ve poz balonlarının yanına ünlem işareti koyar. Böylece çizim operatörü bu demirlerde istediği değişiklikleri elle yapabilecektir.

Şekil.2 32mm çaplı demirlerde gönye yuvarlamaları çok fazla

DonatıPro gönye yuvarlamalarını demir çapının belli bir oranında yapar. Bu değer yönetmeliklerden alınmıştır. Ancak çok büyük çaplı demirlerde bu yuvarlama değerleri görsel estetik açısından biraz rahatsız edebilir.

Şekil.3 Ayarlar

Proje ayarlarına girerek, "Genel Ayarlar" sekmesinde yapacağımız iki değişiklik yukarıda bahsettiğim her iki sorunu da çözecektir.

Tam boyu geçen demirler için bu projeye mahsus 13m'lik özel üretim yapılacak. Ayarlarda değerimizi değiştiriyoruz.

Ayrıca gönye yuvarlamaları için kendimiz sabit bir değer giriyoruz, böylece çapına bakmaksızın tüm gönyeler 20mm yuvarlanıyor.

Şekil.4 Artık donatılar tam boy çıkıyor

Projelerinizin bundan daha zorlu olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizden destek isteyiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

Donatıpro 7 Çıktı!