Donatıpro 4 Hazır! Neler Yeni?


Merhaba sevgili kullanıcılarımız,

Her yılın başında olduğu gibi 2016 yılına da yeni sürümle başlıyoruz. Donatıpro'nun 4. sürümü hazır ve bir aksilik olmazsa 11 Ocak Pazartesi günü indirmeye açık olacak. Yine har zaman yaptığımız gibi önce blogumuzda yenilikler listemizi veriyoruz.


Sistem Gereksinimleri


4. sürümde sistem gereksinimleri açısından pek bir değişiklik yok. Eski sürümden bu yana Windows 8.1 ve Windows 10 için gerekli düzenlemeler yapıldı o kadar. Yine de sistem gereksinimlerini tekrar gözden geçirmekte fayda görüyoruz:


  • Microsoft Windows 7, 8.x veya 10 Professional işletim sistemleri (64-Bit) (zorunlu)
  • AutoCAD 2013, 2014, 2015 ya da 2016 (64-bit) (zorunlu)
  • İnternet bağlantısı (lisanslama ve güncelleme işlemleri için) (zorunlu)
  • Mümkünse CAD kullanımı için üretilmiş iş istasyonu (Work Station) tavsiye edilir.
  • 4GB Sistem belleği (8GB tavsiye edilir)
  • NVidia Quadro exran kardtı tavsiye edilir.
  • MS Access Runtime sürücüleri (kiriş modülü için zorunlu)
  • Sentinel HASP kilit sürücüleri (Windows 10 için gerekebiliyor)

Neler Yeni?

Donatıpro'da en büyük yenilikler Kiriş modülümüzde. Diğer modüllerdeki yeni sürüm özellikleri de güncellemelerimiz geldikçe sisteminizde gözükecek.

Kiriş modülümüzde ilk gözünüze çarpacak olan özellik sadeleşme. Artık kiriş ekranımız aks, kiriş ve donatı tanımlarının ayrı ayrı yapıldığı 3 ekrandan hepsinin bir arada olduğu tek ekrana indi. Menüde de tek komuta geçtik.



Artık aks, kiriş ve donatı tanımını tek ekrandan yapacaksınız. Veri girişlerini Donatıpro arayüzünden yapmak isteyenler için bazı kolaylıklar da eklendi. Excelden aktarmak isteyenler "Dosya" menüsünden bu işlemi yapabilir.

Donatı Boy Optimizasyonu


Gelelim en büyük değişikliğe: Kiriş 4 sürümünde en büyük değişiklik demirler için boy optimizasyonu. Donatıpro 4 artık üst demir ve gövde demirleri için boy optimizasyonunu otomatik olarak yapıyor.


Yukarıdaki şeklin üzerine basarak orijinal boyutta inceleyebilirsiniz. Orijinal boyutta inceleme yaptığınızda üst demirlerdeki değişikliği göreceksiniz.


  • Kurtarıyorsa 12m ilk tercih,
  • Olmazsa 9, 8, 6, 4 ve 3 metreler ikinci tercih
  • O da olmazsa 150 ve katları gibi sorgulama devam edecektir.
  • Gövde demirler en sona kadar hep tam boy gider.
Örneği inceleyecek olursanız ilk üst demir, dar açıklıklı 3 kirişi de geçerek 4. açıklıkta 12 metrede bitmiş, ikincisi de 900 boyda bırakılmıştır. Sonuncusu konsol demir olduğu için küsuratlı kalsa da çizimci tarafından gönye boyu ile onayarak tam sayılara getirilebilir.

Kesitler

Kesitlerde de çok dikkat çekici geliştirmeler yaptık. En başta, kesitte göreceğiniz (metraja girmeyen) pozlar artık blok değil "AKILLI BALON" haline getirilmiştir. Bu geliştirme size sonsuz olanak tanıyacaktır.


Bir başka kesit özelliği ise, etriye sayıları o kesitin ait olduğu kirişteki etriyelerin toplamı oldu. Kiriş boyunu değiştirdiğinizde kesitteki sayılar da artacaktır. Bu özellik sayesinde birbirinin aynı olan kesitler de artık tek kesitte toplanabilir.

Kiriş modülümüzün 3.sürümünde kirişler çizildikten sonra tekniker arkadaşımıza yapılacak bir kaç iş kalıyordu. Bu da kiriş başına 15 dakikalık bir işlemdi. Yeni sürümümüzde bu işlemi bir iki dakikaya indirdik.


Elbette metraj ve tekniker modüllerimizde de belki dikkat çekmeyecek ancak çok önemli bir kaç değişikliğimiz oldu. Ancak bu iki modülümüz için çok önemli geliştirmeler önümüzdeki yaların güncellemelerinde birer ikişer sisteminizde olacak.

Her zaman söz verdiğimiz gibi... En iyisi, en hızlısı ve en kullanışlısı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!