Donatıpro 201606 Güncellemesi Çıktı!

Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Donatıpro'nun 2016 yılına ait 6. güncellemesi hazır. Her zaman olduğu gibi bu ay da kullanıcılardan gelen istekleri değerlendirerek yazılıma yeni özellikler kazandırdık. Geçtiğimiz ay TEM Engineering firmasına yaptığımız ziyaret sırasında teknikerlerin bizden bir isteği oldu. Bu ayın güncellemesinde göreceğiniz yeni özelliğin adı "Boy Çarpanı". Evet lafı uzatmadan geçtiğimiz ayın önemli gelişmelerini ve yenilikleri anlatmaya geçelim.


Boy Çarpanı Özelliği


Boy çarpanı özelliği, artık çok kullanılmasa da aynı çizimde iki farklı ölçekte çizim yapan bürolar için geliştirilmiş bir özelliktir.

Bazen aynı paftada iki farklı ölçekte çizim yapılabiliyor. Örneğin paftanın tamamı 1:100 çizilip sadece bir kenarda 1:20 büyütülmüş detaylar olabiliyor. Bu işlem artık LAYOUT kullanılarak yapılabilse de halen eski metod ile model alanında ayrı ayrı çizilerek yapılabiliyor.


Şekildeki örnekte iki adet akıllı donatı var. Bu donatılardan biri diğerinin 2 katı ölçeklendirilmiş. Normalde Donatıpro şeklin geometrik yapısına göre boyları otomatik olarak günceller. Ancak büyük olan donatının boy çarpanı özelliği 0.5 yapılarak bu engellenmiştir.

Bu özelliğin Donatıpro metrajına bir yan etkisi vardır. Donatıpro çizimdeki donatıları geometrik benzerliklerine göre metraja hazırlar. Örnekteki donatılar boy değerleri olarak aynı olsa da geometriler farklıdır. Bu nedenle metrajda 2 farklı poz alırlar. Ancak boy ve büküm değerleri doğru gelecektir.

Güncellemeyi Donatıpro Güncellemeler sayfamızdan indirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!