Aralık Bilgisine Sahip Donatıları Kopyalamak



Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Donatıpro kullanan çizim operatörlerimizin çoğu, donatıları kopyalayarak çoğaltmayı tercih ediyor. Yeni donatı yaratmanın çok kolay olduğu Donatıpro ortamında biz ne kadar tavsiye etmesek de alışkanlıklar kolay kolay yakamızı bırakmıyor...

Donatıpro akıllı donatı nesnesini kullanıyor. Kullanıcı bir donatıyı kopyaladığında akıllı donatının tüm özelliklerini de kopyalamış oluyor. Eğer kaynak nesneye bağlı metraja girmeyen kopya pozlar varsa bu pozlar da donatıyla birlikte kopyalansın kopyalanmasın, bilgileri üzerinde taşınmış oluyor.

Bu aşamadan sonra siz kopya poz yarattığınızda kaynak nesnenin bilgileri ile kopyalayarak oluşturduğunuz yeni donatının bilgileri karışabiliyor. Örneğin kaynak nesneyi düzenlediğinizde otomatik olarak güncellenen kopya pozlar arasında kopyalayarak oluşturduğunuz yeni donatınınkiler de olabiliyor.

Nasıl Kopyalamalıyım?


Peki donatı kopyalamayaz mısınız? Elbette kopyalayabilirsiniz. Ancak AutoCAD'in COPY komutu yerine Windows'un "Clipboard" özelliğini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Makalemizin başındaki resimde görüldüğü gibi, kopyalamak istediğiniz nesneleri seçin,

Sağ tuş menüsü / Clipboard / Copy with base point
Seçeneğini ya da CTRL+C kısayol tuşunu kullanarak kopyalayın ve CTRL+V ile yapıştırın.

Aralık Bilgisi Olan Donatılara Dikkat!

Aralık bilgisi olan donatıları AutoCAD COPY komutuyla kopyalarsanız kesinlikle düzgün çalışmaz. Yazımızın başlığını da bu yüzden böyle attık. Lütfen aralık bilgisi olan donatıları kopyala+yapıştır yöntemi ile kopyalayın.

Umarız faydalı olmuştur...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

Donatıpro 7 Çıktı!