Akıllı Donatı Nesnesini Donatıpro Olmayan Ortamlarda da Görüntülemek Mümkün




Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Bu gün sizlerle sürekli bize sorulan bir sorunun cevabı hakkında önemli bilgileri paylaşacağız. Donatıpro'yu yeni kullanmaya başlayan ya da almayı planlayan kullanıcılarımız, AutoCAD için tasarlanmış olan "Akıllı Donatı" nesnesinin Donatıpro olmayan bilgisayarlarda görünüp görünmediğini merak ediyor.

Maalesef piyasadaki bazı rakiplerimiz Donatıpro'nun en önemli özelliği olan ve betonarme donatı detay resmi çiziminizi çok kolaylaştıran akıllı donatı nesnesini başka bilgisayarlarda görüntülenemediğini bu konuda çok sıkıntılar yaşandığını söylüyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir.

Akıllı Donatı nesnesi betonarme donatı detay resimlerinizi eskisinden çok daha iyi ve kolay yapabilmeniz için tasarlanmış olan özel tanımlı bir AutoCAD nesnesidir. AutoCAD dilinde "Custom Object" dediğimiz bu nesneler uygulamanın yüklü olduğu AutoCAD'lerde yaratılabilirler. Yazılımın yüklü olmadığı diğer AutoCAD'ler için bu nesneler "Proxy Graphics" olarak adlandırılır ve görüntülenmeleri aslında çok basittir.

En Kolay ve Bedava Yol: DWG TrueView Kullanın!




Sadece Donatıpro akıllı donatı nesnesi için değil diğer tüm özel tanımlı nesneleri görüntülemenin en kolay yolu DWG TrueView programını kullanmaktır. Bu yazılım Autodesk'in sitesinden ücretsiz indirilebilir ve her türlü çizim dosyasını açabilir, başka formatlara çevirebilir, plot edebilirsiniz.


DWG TrueView uygulaması ile müşterileriniz çizimi açabilir, hiç bir ayar yapmadan akıllı donatıları görüntüleyebilir ve çıktı alabilirsiniz.

Yazılımın Olmadığı AutoCAD'lerde Ne yapmalıyız?


Donatıpro'nun yüklü olmadığı AutoCAD'lerde akıllı donatının "Proxy Graphics" olarak görüneceğini söylemiştik. Dosyayı açarken başlangıçta AutoCAD soracaktır. Burada "Show proxy graphics" seçeneğini işaretlememiz yeter. Ancak bazı kullanıcılar bu bölümü çabuk geçiyor ve akıllı donatı nesneleri görünmüyor.



Bu durumda lütfen komut satırına sağ tıklayın ve "Options..." komutunu kullanın. Karşınıza gelen pencerede "Open and Save" sekmesini tıklayın. Sağ alt kısımda "ObjectARX Applications" çerçevesini göreceksiniz. Bu kutudaki ikinci listede "Show proxy graphics" seçili olmalıdır.

Çap İşaretleri "?" Şeklinde Çıkıyorsa!




Bu basit bir font sorunudur. Lütfen destek sayfalarımızdan "TWDIN.SHX" fontunu indirin ve AutoCAD'in font dizinine kopyalayın.


Karşılaşabileceğiniz Sorunlar!

Normalde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Ancak aşağıda belirttiğimiz ve çözümlerini yukarıda açıkladığımız bir kaç sorun yaşamak mümkündür.


  • Çizimlerinizi AutoCAD 2013'ten daha aşağı dosya formatında kaydederek göndermeyin.
  • Çizimlerinizi AutoCAD LT formatında kaydetmeyin ya da AutoCAD LT'de açmayın.
  • GstarCAD veya BricsCAD ile görüntülenebilse de bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. En iyisi DWG TrueView kullanmaktır.
Umarım bu bilgiler işe yaramıştır. İyi bir hafta geçirmenizi dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!