DONATIPRO KİRİŞ MODÜLÜNDE EXCEL İLE KONSOL KİRİŞ TANIMI NASIL YAPILIR?

Bildiğiniz gibi DonatıPro Kiriş modülü EXCEL dosyasından veri okuyarak kiriş donatılarını otomatik olarak çiziyor. Kiriş modülünün kendi arayüzlerini kullanarak da tanımlayabileceğiniz verileri EXCEL'de doldurmak büyük projelerde ya da mühendisler tarafından daha çok tercih edilmektedir.

EXCEL'de kiriş verilerini doldururken, özellikle ilk zamanlarda çeşitli hatalar yapılabiliyor. Bu dokümanı başlangıçta yapılan hatalardan kaçınabilmenizi sağlamak amacıyla yayımlıyoruz. Bu eğitim dokümanında üzerinde biri konsol olmak üzere üç kiriş bulunan basit bir hattın nasıl tanımlandığını açıklamaya çalışacağız.


Önce kalıp planını inceleyelim ve verisini tanımlayacağımız kiriş grubunu tanıyalım:


Bu kalıp resminde de gördüğünüz gibi, A aksı (hattı) üzerine dizilmiş, 1,2 ve 2' akslarının arasında tanımlanmış 3 adet kiriş var. Bu kirişlerden bir tanesi 1 aksının soluna konsol olarak çıkıyor. Gelelim bu kirişlerin Excel'de nasıl tanımlanacağına.
c:\Program Files\Dpro2\Ornek\Full Data Giris v_2_0.xlsx
dosyasını açın ve "Save As..." komutu ile "Konsol Ornegi" olarak başka bir (proje dosyalarınız) konuma kaydedin.

Önce akslarla işe başlıyoruz.


Resimde gördüğünüz gibi hücreleri doldurun. Kalıp resmindeki aks yapısının Excel karşılığı böyledir. Daha sonra "Kirişler" sekmesine geçin.


Resimde kirişlerin fiziksel özelliklerinin bulunduğu kısım verilmiştir. Lütfen konsol olan kiriş için sol aks değerinin "Yok" olarak tanımlandığına dikkat ediniz. Aşağıdaki resimde donatı verilerinin nasıl doldurulduğuna bakabilirsiniz.


Sizlere Excel dosyasını indirebileceğiniz linki vermekle birlikte, bu değerleri bir kez kendi başınıza girmenizi öneririz. Böylece tecrübe elde edebilirsiniz.

Tüm verileri doldurduktan sonra hücrelerin hepsini seçerek "Hücreleri Biçimlendir...", "Metin" olarak dönüştürmeniz gereklidir. DonatıPro aktarım yaparken hücrelerin hepsini metin olarak yorumlamak ister.


Konsol Ornegi.xls

İyi çalışmalar dileriz.

Yorumlar

  1. Autocad e excell den dosya çağırdığım zaman a3 diyor ve hiç bir şey açılmıyor ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen tüm Excel tablolarını metne çevirin

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!