DONATIPRO'DA HAYATI KOLAYLAŞTIRAN YENİ DÜZENLEME ARAÇLARI

Değerli kullanıcılar,

DonatıPro™ yazılımında hangi modülü kullanırsanız kullanın, çizim sonrasında düzenleme işlemlerini kolay yapmak tüm kullanıcıların ortak arzusu. Üstelik bu düzenlemelerden sonra, DonatıPro'nun en önemli avantajlarından biri olan dinamik güncelleme sayesinde poz etiketlerinizi ve donatının diğer özelliklerini kontrol etmeniz gerekmiyecektir.

Yazılımda geliştirmeleri kullanıcılarımızın alışkanlıklarına göre yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; kullanıcı alışkanlıkları çizim üretim hızını doğrudan etkiliyor. Bu yazımızın konusu da kullanıcıların alışık olduğu çizim sonrası kullanılan bir kaç düzenleme komutunun DonatıPro'ya eklenmiş olması.


Çap Değiştir


Çap değiştirme komutu ile çizimdeki donatıların çaplarını değiştirmeniz mümkün. Komuta girdiğinizde:

Command: DP_CAPDEG
Yeni demir çapı: 16

Poz etiketlerini seçin: 1 found


yeni çapı girip, bu çapın uygulanacağı demirleri seçmeniz yeterli. Seçilen demirlerin hepsinin çapını yeni girdiğiniz çapla değiştirir.

Çap Ara Değiştir


Bu komut ile, çizimde aradığınız belli bir çapa sahip olan demirleri filtreleyerek vereceğiniz yeni çap ile değiştirir.

Command: DP_CAPARADEG
Aranacak demir çapı: 20

Yeni demir çapı: 16

Poz etiketlerini seçin: all
58 found


Komutun kullanımı basittir. Önce aranacak demir çapını, daha sonra yeni çapı sorar. Bu işlemden sonra seçtiğiniz donatı nesneleri içinde aranacak çaplara sahip olanları bulur ve yeni çapla değiştirir.

Donatı Özellikleri Değiştir



Bu komut donatıların istediğiniz bir ya da bir kaç özelliğini topluca değiştirmek için kullanılar. Komut çalıştırıldığında (DP_DNTPROP) karşınıza çıkan basit pencerede değiştirebileceğiniz özelliklerin listesi çıkacaktır.

Değiştirmek istediğiniz özelliğin yanındaki kutuyu işaretleyerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonra değeri girip "Tümünü Değiştir" komutuna bastığınızda çizimdeki tüm donatı nesnelerine o değişikliği uygular.

QUICKSELECT

Daha usta AutoCAD kullanıcıları çizimdeki donatı nesnelerini AutoCAD'in Quick Select özelliğini kullanarak seçebilir ve özellik penceresinden değiştirebilir. Bu konuyla ilgili geniş bir yazı ayrıca hazırlayacağız.

Herkese iyi çalışmalar dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

Donatıpro 7 Çıktı!