DONATIPRO 201509 GÜNCELLEMESİ HAZIR! NELER YENİ?

Merhaba değerli kullanıcılarımız,

DonatıPro™ 3 kullanıcıları için 9. ay güncellememiz hazır. Bu güncellememiz ağırlıklı olarak metraj ve tekniker modüllerimizdeki aralıklı donatılarla ilgili. Ancak aralıklı donatılarla ilgili olan geliştirmelerin yanı sıra, çok beğeneceğiniz bir kaç özellik de eklendi. Bu sürüm yılın son güncellemesi özelliğini de taşıyor. Bu nedenle oldukça çok yenilik sizleri bekliyor.


201509 Sürümünde Neler Yeni?

  • Tekniker modülünde aralıklı donatılar için geliştirmeler.
  • Metraj modülünde aralıklı donatılar için yeni özellikler.
  • Aralık yazısı değerini değiştirmek
  • Aralık oku tipi seçimi, özel tipler.
  • Ayarlar menüsünde geliştirmeler.
  • Akıllı donatı büküm yazısının yerini değiştirebilme
  • Akıllı donatı içerik menüsünde geliştirmeler
  • Poz balonu kapatıp açabilmek
  • Metraj poz balonu dinamik yerleştirme.
  • Metraj modülü yeni donatı tipleri
  • Kayıt defteri konumunda değişiklik.

Tekniker'de Aralıklı Donatılar İçin Geliştirmeler



Şimdiye kadar tekniker modülünde çizilen herhangi bir donatıya 1 adet aralık oku eklenebiliyordu. Yeni güncellememizde ise bir donatıya birden fazla aralık oku eklenebilecek. Böylece değişik aralık bölgelerine sahip bir donatıya eklenen aralık okları sayesinde tüm aralık bölgeleri tek bir pozda toplanabilecek.


Yukarıdaki örnekte bir kolonun değişik aralık bölgelerindeki aynı pozlu etriyeleri "TEK_ARLEKLE" komutu ile tek pozda toplanmıştır.

Metrajda Aralıklı Donatılar İçin Geliştirmeler


Aynı özellik metraj modülü için de getirilmiştir. MET_ARALIK komutu ile aralık MET_ARLTOP komutları aynı işlevi görmektedir.


Yukarıdaki örnekte metraj modülünü yeni komutlarını kullanarak aralık değerleri farklı olan iki adet aralık etiketinin tek bir pozda nasıl toplandığını görebilirsiniz.

Aralık yazısını değiştirmek


Bazı kullanıcılarımız bizden çizimdeki aralıklı donatıları seçerek, aralık değerini değiştirebilme özelliği istiyorlar.

Metraj balonlarında var olan bu işlem özellikle akıllı donatılarda teknik olarak mümkün değildir. Aralık değeri yeni yapılan geliştirmelerle birlikte artık birden fazla olabilmektedir. Dolayısıyla siz bu değerle oynadığınızda otomatik yapılan demir adedi hesapları bozulacaktır.

Biz de bunun yerinde "değişen aralık değerleri" adında bir özellik daha ekledik.


Bu değer, aynı pozda toplanmış değişik aralık değerlerini küçükten büyüğe sıralar. Kullanıcılar bu değeri kullanarak çizimdeki donatıların üzerinde yazan aralık bilgisini düzenleyebilirler. Burada unutmamaları gereken şudur. Bu değer düzenlendiğinde otomatik adet hesaplamak mümkün olmayabilir.

Aralık Oku Seçimi ve Özel Tipler

Aralıklı donatılar için yaptığımız geliştirmeler bununla da kalmıyor. Aralıklı demirlerin ifadesinde kullanılan ölçü çizgilerinin ucundaki oklar da artık seçimli.


Araçlar menüsüne aralık oku tipi seçebileceğiniz bir indir listesi eklenmiştir. Buradan ok tipini değiştirmek mümkün.


Aynı zamanda bu yarı kalıcı kılabilmek için ayarlar penceresinde "Etiketleme" sekmesine de ok tipi seçimi konmuştur.

Akıllı donatı büküm ölçülerinin yerini değiştirebilmek



Artık akıllı donatıların üzerindeki büküm boyu yazılarının yerleri değişebilecek. Önceden sabit olan bu yazılar kullanıcı tarafından çekiştirilerek konumları değiştirilebilecek.

Akıllı donatı içerik menüsünde geliştirmeler



Büküm boyu yazılarının yerlerini değiştirebilme özelliği ile birlikte, çizimdeki herhangi bir akıllı donatının üzerine sağ tuşla basarak "büküm boyu yazılarını yerine çek" komutu içerik menüsüne eklenmiştir. Aynı zamanda içerik menüsüne tüm donatıyı orijinal haline getirmesi için bir komut daha eklenmiştir.

Poz balonu açıp kapatabilme özelliği




Akıllı donatı ya da metraj poz etiketlerinde içine poz numarası yazılan poz balonunun gerekli durumlarda kapatılıp açılabilmesi özelliği getirildi.

Metraj poz etiketi dinamik yerleştirme


Metraj modülünde yeni poz yerleştirirken poz etiketini görmeden yerleştiriliyordu. Artık poz etiketi kursör ucunda dinamik olarak gezerek yerleştirme yapılabilecek.

Metraj modülünde yay şeklinde donatı tipi



Metraj modülüne yay şeklindeki donatıları ekleyebileceğiniz 67 numaralı tip eklenmiştir. Genişlik ve yükseklik değerleri donatıyı tanımlamaktadır ve boyu otomatik hesaplanır.

Şimdilik sadece yay şeklinde olan bu tipe, ileride içinde yay bulunan gönyeli donatılar da eklenecektir.

Windows Kayıt Defteri Konumumuz Değişti


Bu çok önemli bir değişikliktir. Daha önce HKLM/Software ağacı altında bulunan kayıtlarımız, HKCU/Software ağacı altına taşındı. Böylece ilk yükleme hariç, DonatıPro için AutoCAD'i yönetici olarak çalıştırmak zorunda kalmayacaksınız.

Yenilikler bu kadar, güncellemeler sayfamıza gidip son sürümü indirerek yükleyebilirsiniz.

DonatıPro Güncelleme Sayfası

Mutlu günler dileriz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!