Donatıpro 4 İçin Çalışıyoruz! Tekniker 4 Karalama Defterimizden Örnekler

Merhaba sevgili okurlar,

DonatıPro™ 4 sürümü için hummalı bir çalışma içindeyiz. Şimdilik ağırlık kirişte de olsa, diğer modüller için de ön hazırlıklarımız tam hızıyla devam ediyor. Bu gün sizlerle Tekniker 4 fikir defterimizden bazı örnekler paylaşacağız.

Şekil-1 Donatı Birleştir

Donatı Birleştir


İlk komutumuz "Donatı Birleştir". Bu komutla aynı doğrultuda yer alan iki donatıyı (ideal olanı birbirlerine binmiş olmalarıdır) birleştirme işlemi yapabileceksiniz. Özellikle boy optimizasyonu yapmak için ideal olacaktır. Seçtiğiniz donatıların birleştirme sonrası toplam boyu, tam boyu geçiyorsa komut tamamlanmayarak çıkacak.

Gönye Kaldır


Şekil.2 Gönye Kaldır
Gönye kaldırma komutuyla seçtiğiniz gönye donatıdan kaldırılacak. Seçimi gönyeden yapmak gerekiyor ve işlem toplam boydan düşerek gerçekleşecek.

Gönye Ekle


Şekil.3 Gönye Ekle
Gönye ekle komutu seçilen donatının seçtiğiniz ucuna yakın tarafına istediğiniz gönye boyunu ekleyecek. Toplam boy eklediğiniz gönye boyu kadar artacak.

Gönye Aç ve Gönye Bük


Şekil.4 Gönye Aç
Şekil.5 Gönye Bük
Bu komutlar öncekilerin benzeri ancak, toplam boy değişmeden yapılanları. Yani siz gönye bük dediğinizde, seçtiğiniz taraftan belirttiğiniz değer kadar gönye bükecek. Demir boyu sabit kalacak.

Kesit Donatısı Yerleştir


Şekil.6 Kesit Donatısı Koy
Bu komutla önce bir donatı seçilecek. Daha sonra iki nokta, yön ve poz etiketi yerleşim yeri belirterek kesit içine donatı yerleştireceksiniz.

Burada paylaştığımız fikirler bizim taslak bankamızdakilerden sadece bir kaçı. Sizlerden de fikir bekliyoruz. Fikirleriniz bizim için değerlidir.

Bize Fikirlerinizi Gönderin


Donatıpro bilgi formu

Çok güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!