Donatıpro 201604 Güncellemesi


Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Bildiğiniz gibi Donatıpro yazılımının üreticisi, 1994 yılından beri AutoCAD uygulamalarında uzman olan Taliasoft Yazılım'dır. Taliasoft aynı zamanda Autodesk'in uygulama geliştirme dalında yetkili danışmanı ve çözüm ortağıdır. Bu ortaklık ürettiğimiz AutoCAD uygulamalarının Autodesk standartlarında olmasını zorunlu kılar. Taliasoft olarak biz, bu zorunluluğun da ötesine geçerek, yazılımlarımızın hem Autodesk standartlarında hem de en üst performansta olmasına dikkat ediyoruz.




Donatıpro'nun 201604 sürümünde donatı nesnesi, nesne özellikleri ve bağlı pozlar bir üst standarda yükseltilmiştir. Bu güncellememizde yapılanlar sadece donatı nesnesi ve bağlı pozların geliştirilmesi değil aynı zamanda kiriş modülünde önemli yeniliklerdir. Lafı uzatmadan hemen yeniliklere geçelim:

Donatı Nesnesi, Nesne Özellikleri ve Bağlı Pozlarda Yapılan Geliştirmeler:

Donatı nesnesinin yapısı ileride yapılacak geliştirmeler için yenilendi. Aynı zamanda donatı nesnesine bağlı pozlar da çok daha üstün niteliklere sahip oldu. Özellikle nesne özellikleri yapısı sadeleştirilip daha etkin hale getirilerek özellikler (PROPERTIES) penceresinden doğal kullanım özellikleri artırıldı.

Daha önce özellikler penceresinden yapamadığınız düzenlemeler artık mümkün olacak.

Bu geliştirmeler kendi programlarını yazmak isteyen Autolisp kullanıcıları için yeni DXF kodlarını da içeriyor.







Aralık Ölçüleri ve Toplanmış Pozlarda Önemli Geliştirmeler:


Daha önceki geliştirmelerimizde birden fazla aralık ölçüsünü bir poza bağlama özelliğini getirmiştik. Ancak bağlanan pozlar ve aralık ölçülerinin nesne özelliklerini değiştirdiğimizde bazı sorunlar yaşanabiliyordu.

201604 güncellemesinde aralık ölçüleri ve bağlı pozlar arasında önemli iyileştirmeler yapıldı. Artık ister aralık ölçüsü, ister bağlı pozlarda hangi özelliği değiştirirseniz değiştirin tüm poz yazıları ve yapı anında güncelleniyor.

Kirişlerde Çift Etriye Kullanımında Yeni Özellikler:



TS500 Standartlarına ve deprem yönetmeliğine göre genişliği 49 cm'den büyük ve 100 cm'den küçük kirişlerde çift etriye kullanılır. Kullanım şekli dışta saran bir adet büyük etriye, içte de 1/3 genişliğinde küçük etriyedir. Ancak kullanıcılarımızdan gelen istekler doğrultusunda çift etriyeyi iki seçenekli yaptık. Yukarıdaki şekilde genişliği 49 ~ 100 cm arasında kalan kirişlerde kullanabileceğiniz çift etriye şemaları görünmektedir.


Çift etriye kullanımında bir başka yenilik de eğer bir saran etriye bir de ortada küçük etriye kullanılıyorsa, orta etriyeye el ile genişlik ayarı verilebiliyor. Bunu yapmak için kiriş sekmesinde etriye düğmesine basarak etriye ayarlarını açmalısınız.


Çıkan pencerede sadece o kirişe ait orta etriye genişliğini elle yazabileceksiniz. Unutmayın!

Aralık Oku Büyüklüğü Ayarı

Önceki sürümlerde aralık oklarının boyu ayarlanamıyordu. 201604 sürümünde bu ayar DIMASZ değişkenine bağlı yapıldı. DIMASZ değişkenini ayarlayarak aralık oklarınızın büyüklüğü ile oynayabilirsiniz.



Donatıpro Güncellemeler Sayfası

Tüm kullanıcılarımıza bol kazançlı bir hafta dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!