ETABS Verileri Donatıpro Kiriş Modülüne Aktarılabiliyor mu?


Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Donatıpro kiriş modülü, kiriş verilerini hem kendi modern kullanıcı arayüzü ile hem de Excel dosyasından alabilmektedir. Donatıpro'nun kendi kullanıcı arayüzü kiriş verilerini girmek için çok daha kolay olsa da Excel ile veri aktarımının faydaları da var:


  • Hızlı veri doldurmak
  • Tekrar kullanılabilir veriler oluşturmak
  • Diğer yazılımlarla veri alışverişinde bulunmak
Kullanıcılarımızdan ikisi Donatıpro'nun Excel verisi okuyabilme özelliğini kullanarak kiriş verilerini ETAB'den almayı başardı. Böylece analizi ETABS ile yapılmış bir sistemin kiriş verilerini tekrar doldurmaya gerek kalmadan Donatıpro ile detay resmine çevirebildiler.

Etabs ile hesaplanmış verilerin donatı kesit bilgileri hariç diğerleri olduğu gibi Donatıpro'ya aktarılabiliyor. Kesit bilgileri mm2 olarak toplam verildiğinden yorumlanarak Donatıpro'ya aktarılması gerekiyor. Bu yorumlama için kimi müşterimiz MathLab kimileri ise Excel ve VBA  kullanıyor.

Özetle ETABS'den Donatıpro'ya veri aktarmak mümkün. Donatıpro'nun veri yapısı buna uygun ve gerekli programlama araçları fazlaca mevcut. Yakın bir gelecekte biz de bu konu üzerinde bir çevirici yapmayı planlıyoruz.

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!